Renoveringen av Kägelbanan på Kyrkberget i Lindesberg fortsätter.

2 SEPTEMBER 2024

Prova kägelspel när Kyrkbergets Vänner håller Öppet hus i renoverade Kägelbanan


Söndag 8 september kl 15-17 bjuder föreningen Kyrkbergets Vänner in till Öppet hus i Kägelbanan på Kyrkberget i Lindesberg. Evenemanget invigs kl 15.00 med musik av Thomas Lundkvist. Därefter blir det förvisningen av kägelbanan med möjlighet att prova på kägelspel till en låg kostnad.


Kägelspel på Kyrkberget ingår i Kulturarvsdagen - Riksantikvarieämbetets årliga evenemang där lokala arrangörer medverkar och bjuder in allmänheten till olika kulturarvsarrangemang i hela landet. Kulturarv finns överallt omkring oss och påverkar alla. Det formas och omformas ständigt – i dåtid, nutid och framtid. Årets tema är "Kulturens vägar, knutpunkter och mötesplatser".




Kulturarvsdagen 2024:
Kulturens vägar, knutpunkter och mötesplatser


Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets årliga evenemang där lokala arrangörer medverkar och bjuder in allmänheten till olika kulturarvsarrangemang i hela landet. Kulturarv finns överallt omkring oss och påverkar alla. Det formas och omformas ständigt – i dåtid, nutid och framtid.


”Kulturens vägar, knutpunkter och mötesplatser” är det gemensamma temat för 2024 års European Heritage Days, evenemanget som i Sverige kallas Kulturarvsdagen. Det årligt återkommande evenemanget ska ge möjlighet för engagerade personer och organisationer att väcka intresse för kulturhistoria och att synliggöra den breda palett av kulturarv som finns i dagens Sverige.


Om årets tema: Det nationella kulturarvet har mycket att berätta om hur samhällen och kulturer har knutits samman genom möten. Temat erbjuder en möjlighet för arrangörer och besökare att utforska hur människor rört sig och mött varandra genom historien.


Läs mer om Kulturarvsdagen 2024 >>


Kulturarvsdagen i Lindesberg 2024


Fredag 6 september


Lördag 7 september


Söndag 8 september