31 AUGUSTI 2024

Thomas Rydén ställer ut Entropi på Ateljé Hjämarstrand


Lördag 7 september kl 12-16 har Thomas Rydén (Lindesberg) vernissage på Ateljé Hjälmarstrand på sin utställning med akvareller på temat Entropi - ordning i oordningen. Utställningen visas 7-21 september.


Vad betyder egentligen Entropi? Enligt konstnären Thomas Rydén, som arbetat med temat under många år, handlar det om olika grad av oordning - eller ordning i oordningen. Det är ett fysikaliskt tillstånd, men enligt wikipedia är det också ett mått på sannolikheten att ett visst system ska inta ett visst tillstånd. Det handlar alltså om en process, en förändring som följer ett visst mönster.


Thomas Rydén (Lindesberg) har som konstnär främst arbetat med måleri, men även med offentliga verk, både inomhus och utomhus, bland annat i Lindesbergs nya brandstation och i en av rondellerna i Lindesberg. Han är också professionell byggare, vilket är intressant mot bakgrund av hans konstnärliga intresse för olika material och dess demontering av yttre påverkan med tiden. Thomas Rydén är medlem i KRO och Örebro Läns Konstnärsförbund. Han är också medlem i Grafikverkstan Godsmagasinets styrelse sedan flera år.



Ateljé Hjälmartsrand ligger vid Hjälmaren, norr om Stora Mellösa ca 2 mil utanför Örebro.



21 JULI 2024

Thomas Rydén tolkar Entropi i Grafikverkstan Godsmagasinet

Söndag 4 augusti kl 15:00 berättar Thomas Rydén om sitt arbete och visar originalmålningar på temat "En konstnärlig tolkning av Entropi" i Grafikverkstan Godsmagasinet i Uttersberg - ett av tre Kulturella Kraftfält i Skinnskatteberg. Efter presentationen serveras förfriskningar. Läs mer >>