Tormeks succé-utställning Sharp Makers i Lindesberg kommer tillbaka

Konstutställningen Sharp Makers återkommer i sommar

3 JUNI 2024

Tormeks succé-utställning Sharp Makers i Lindesberg kommer tillbaka


Torsdag 13 juni öppnar Tormek i Lindesberg årets Sharp Makers-utställning som visas hela sommaren fram till och med 28 augusti. Årets utställning har 23 utställare från hela världen som ställer ut verk i bland annat trä, sten och stål. 


Förra året firade Tormek 50 år, och visade upp skapelser av konstnärer från över hela världen. Över 22.000 besökare, även dem från hela världen, fick uppleva verk i olika medium. Från trä till laxläder och keramik. Alla skapade med verktyg slipade på en Tormek-maskin.


"Det blev ett så uppskattat besöksmål att vi bestämde oss för att göra det igen! I år visar vi upp allt från handgjorda musikinstrument till en huggen stenskulptur och en upptäcktsresande på Mars", förklarar

Hugo Öhman på Tormek i Lindesberg.


Ett urval av årets utställare: Andreas Söderström, Geoff Feder, Joyce Kutty, Jögge Sundqvist, Miguel Walch, Olof Davidsson, Patrick Laperrière, Philipp Debus, Pierre Orriols, Rabea Gebler, Sylvian Gautier, Tobias Berg, Tony Monaghan med flera.


ÖPPETTIDER

13 JUNI—23 JUNI: Torsdag kl 12-17
24 JUNI—7 JULI: Torsdag—Fredag kl 12-17 Lördag kl 10-14
8 JULI—11 AUGUSTI: Tisdag—Fredag kl 10-17 Lördag kl 10-14
12 AUGUSTI—29 SEPTEMBER: Torsdag—Fredag kl 12-17 Lördag kl 10-14
30 SEPTEMBER—FRAMÅT: Torsdag kl 12-17

Tormek tillverkar maskiner för slipning av eggverktyg - allt från knivar, yxor och saxar till stämjärn, borr och svarvskölpar. Företaget har 50 anställda och all produktion, produktutveckling, försäljning och distribution sker på plats i Lindesberg. Sedan 2022 har Tormek klivit över tröskeln in i hemmaköket hos den hängivna hemmakocken med den mycket uppskattade knivslipmaskinen för hemmakockar, Tormek T-1 Kitchen Knife Sharpener. Tormek grundades av Torgny Jansson i Storvik 1973, och finns sedan 1978 i Lindesberg.