Programmet klart för lådbilstävlingen Trollrallyt 6 juni i Lindesberg


Dagsschema för Trollrallyt 2024 på nationaldagen 6 juni.

3 JUNI

Programmet klart för lådbilstävlingen Trollrallyt 6 juni i Lindesberg


Torsdag 6 juni (nationaldagen) bjuder Bergslagens IF in till lådbilstävlingen Trollrallyt i Lindesberg. Tävlingen avgörs som tidigare på Lindeskolans parkeringsplats i Gruvgatans förlängning.


Klockan 09.00-10.00 får alla barn och unga som är anmälda relevant information gällande säkerhet och körschema under dagen.
Tävlingen fortsätter sedan fram till klockan 12.00 - sedan tas en gemensam lunchpaus på cirka en timme.


Klockan 13.00-15.00 forsätter tävlingen och alla barn och unga som har anmält sig skall få köra så mycket det går under dessa två timmar.


Klockan 15.00-16.30 kommer alla barn och unga som inte har anmält sig ha möjlighet att provsitta eller köra en lådbil kostnadsfritt (i den mån det går).


Dagen avrundas med prisutdelning klockan 16.30-17.00 där årets företagsbil kommer att utses samt årets privatlådbil. Alla anmälda deltagare kommer att få en medalj och en pokal som ett minne - och för att de har varit så duktiga och deltagit.


Under dagen kommer det att finnas grillad korv & bröd, hamburgare och massa annat gott till försäljning. Det kommer även att finnas möjlighet för ansiktsmålning för alla barn och unga för en mindre peng.


........................


Barnteater med clowner på nationaldagen i Lindesberg


Torsdag 6 juni (nationaldagen) kl 17:00 bjuder Lindesbergs Riksteaterförening in till "Det bubblar" med clownerna Klara och Puff - en föreställning om vänskap för hela familjen. Föreställningen ges i Oscarsparken i Lindesberg med fri entré som inledning till nationaldagsfirandet. Läs mer >>


6 juni: Nationaldag med utdelning av Lindesbergs kommuns stipendier
Det traditionella nationaldagsfirandet börjar kl 18:00 i Oscarsparken med Hemvärnets Musikkår från Guldsmedshyttan och Lindesbergs Folkdansgille. Tillväxtnämnden delar ut kommunens kulturstipendium, föreningsledarstipendium och byggnadspris. Kommunfullmäktiges ordförande håller tal och det hela avslutas med nationalsång.