Perssons Magasin i Löa öppnar för sommaren med konstutställningar

Konstutställare på Perssons Magasin i sommar.

3 JUNI 2024

Perssons Magasin i Löa öppnar för sommaren med konstutställningar


Lördag 15 juni kl 11:00 öppnar Perssons Magasin i Löa. Först ut bland sommarens konstutställare i Galleriet är Inga-Lill Häggkvist som ställer ut 15 juni-4 juli. Därefter kommer Annica Delfos och Petra Genemans som ställer ut 6-25 juli. Elisabeth Billander och Jan Dahlberg avslutar sommaren med att ställa ut "Vårt Bergslagen" 27 juli-25 augusti.


"Som tidigare finns här hantverk från lokala hantverkare. I gårdsbutiken hittar ni lokalt mathantverk och i kaféet hembakat fikabröd och smörgåsar, sallad och paj kommer också att stå på menyn", hälsar Eva Persson: "Loppis som numera finns i sex olika lokaler är fyllt till bredden. Trädgården är öppen för den som vill ta en promenad bland blommor och blader. Skattjakten för barnen ska förhoppningsvis vara klar till midsommar och har vi tur kommer det att finnas betande får runt knuten. Får som bidragit till den berömda fårglassen som givetvis går att köpa här på Perssons Magasin".


Sommarens konstutställare på Perssons Magasin:


15 juni-4 juli: Inga-Lill Häggkvist ställer ut målningar i olika tekniker


Inga-Lill Häggkvist målar mest i akvarell och akryl men har också provat olja. Färgskalan varierar från starka klara färger till milda lugna. Helst målar hon landskap, hus, djur och blommor. Ibland provar hon att måla från fantasin med att ta fram olika färger och former. Andra favoriter är att måla änglar och nallar och då gärna för att dekorera bruksföremål som pallar, barnstolar, dörrskyltar, kvastar eller brickor. Decoupage är en annan teknik som Inga-Lill använder för att dekorera ljus eller blomkrukor. Inga-Lill hoppas att tavlorna blir en fröjd för ögat för er som tittar.


6-25 juli: Annica Delfos (oljemålningar) och Petra Genemans (keramik) ställer ut "Naturen Ser Oss"


Sommarutställningen 2024 i Perssons Magasin är 25 årsjubileum av Annica Delfos och Petra Genemans vänskap. De träffades när de gick på keramikutbildningen i Gouda. Ingen av dom är födda i Nederländerna, vilket gav dem redan tidigt ett speciellt band. Petra är född i Sydafrika, man kan säga att hon föddes med lera i händerna. Genom åren har hennes nyfikenhet i materialet bara ökat, hennes stora ateljé är fylld med skulpturer och objekt. Petra drejar och bygger med leran, formar och förändrar tills hon har hittat harmoni, balansen och uttrycket som hon vill förmedla . Till denna utställning har hon låtit sig inspireras av titeln de valde; Naturen Ser Oss.


27 juli-25 augusti: Elisabeth Billander och Jan Dahlberg ställer ut "Vårt Bergslagen"


Att vara människa i den tid vi lever i nu som blir alltmer polariserad och splittrad skapar frågor och behov av att hitta både metoder och omgivningar att finna ro och tröst i. Elisabeth Billander och Jan Dahlberg undersöker detta genom olika material och olika discipliner och använder Vårt Bergslagen som ett gemensamt tema för utställningen. Med hjälp av gallerirummet med sina stenväggar hoppas de kunna skapa en atmosfär där betraktaren kan uppleva någon form av andrum. Jan Dahlberg och Elisabeth Billander driver tillsammans Konst och Kulturföreningen Studio Kolingen i Riddarhyttan.


...


Relaterade länkar