Lyckad familjedag vid Munkhyttans skolmuseum för Hembygdsföreningen


Bilden: En holländsk familj som nyligen bosatt sig i Öskevik besökte familjedagen.Pappan i familjen är arborist och tror att det gamla
äppelträdet vid skolan är minst 150 år! Mats Anderson informerade om natur och föreningen.

3 JUNI 2024

Lyckad familjedag vid Munkhyttans skolmuseum för Hembygdsföreningen


Munkhyttan bjöd på strålande sol i söndags (2 juni) när Lindesbergs Hembygdsförening bjöd in till en familjedag med aktiviteter vid Munkhyttans skolmuseum. Drygt 50 personer kom för att se föreningens skolmuseum och för att uppleva en skoldag för 100 år sedan.


Flera passade på att ta en promenad på någon av stigarna - fjärilsstigen eller kyrkstigen som delvis går jäms den vackra Munkhyttebäcken. Man kunde se hyttruiner och hade möjlighet att se några av de vackra fjärilar som finns i området.


Ett 20-tal barn uppskattade lek med rockringar, tunnband, styltor och käpphästar. Hembygdsföreningens trubadur Anders Grimborger underhöll med sång och Anita Jansson visade hur kvinnorna förr hanterade en spinnrock.


Förutom aktiviteter och information om hur skolan, hade föreningen bullat upp med en hel del skrivet material om natur, fjärilar, föreningshäften, ny broschyr och om Lindesbergs naturreservat. Alla uppskattade fika med goda bullar och kakor som föreningen bjöd på.


Text och foto: Kjell H Guldbrand


Bilden nedan: Anita Jansson visar hur en spinnrock fungerar och åskådare är Eva Resare och Bo Lindström.