Nya LindeKultur tar form som egen webbtidning i juni


Från nyhetsrum till egen webbtidning - så förändras LindeKultur.


1 MAJ 2024 

Nya LindeKultur tar form som egen webbtidning i juni


Efter 13 år som nyhetsrum på Mynewsdesk blir LindeKultur en egen webbtidning från och med 1 juni 2024. Det redaktionella innehållet kommer i stort att vara det samma som tidigare - men formen och utseendet blir något annorlunda som egen webbtidning.


I en serie artiklar inför övergången 1 juni kommer vi att förklara: 1) Hur kommer LindeKultur att förändras innehålls- och utseendemässigt? 2) Hur kommer detta att påverka dig som läsare av LindeKultur? 3) Varför görs denna förändring?


1) Så kommer LindeKultur att förändras innehålls- och utseendemässigt:


Att gå från ett nyhetsrum på Mynewsdesk till en egen webbtidning är som att flytta hemifrån som ung och bortskämd - plötsligt får man ordna allt själv och betala för sig.


Med nyhetsrum på Mynewsdesk är "allt serverat och klart" för en redaktion - det är bara att fylla på med innehåll och bestämma hur och när det ska publiceras. Därav möjligheten att alltid publicera veckans nyhetsbrev fredagar klockan sju - oavsett var redaktören befinner sig.


Att göra en egen webbtidning innebär att bygga en webbplats från grunden med allt från form och struktur - för att det ska vara enkelt och tydligt för läsaren att hitta - till utseende på sidor med bilder, texter och länkar. Dessutom gäller det för en ideellt verkande redaktion att hitta en så billig lösning som möjligt.


Det redaktionella innehållet kommer i stort att vara det samma som tidigare: LindeKultur har som fristående nyhets- och informationskanal för kulturlivet i Lindesbergs kommun två huvuduppgifter: ● Information & Marknadsföring - för att göra kulturlivet i Lindesberg mer känt både i och utanför kommunen; ● Bevaka & Granska - för att uppmärksamma kulturpolitiska frågor på kommunal, regional och nationell nivå av vikt för kulturlivet i Lindesberg.


Formen och utseende blir något annorlunda med fem samlingssidor:


  • Startsida (lindekultur.se) med de senaste nyheterna och länkar till respektive nyhetssida - se exempel på starsida ovan.
  • Evenemang med aktuella kulturevenemang i datumordning med länkar till respektive nyhetssida.
  • Nyheter med veckans nyheter samlade i ett nyhetsarkiv med länkar till respektive nyhetssida.
  • Aktörer med förteckning och kontaktuppgifter till kulturaktörer i Lindesbergs kommun.
  • Om LindeKultur med kontaktuppgifter till redaktionen och annan information om LindeKultur som nyhets- och informationskanal för kulturlivet i Lindesberg.


● LindeKultur är en fristående nyhets- och informationskanal för kulturlivet i Lindesbergs kommun (med omnejd) som sedan 2011 drivs helt ideellt av en redaktion som arbetar journalistiskt utan ekonomiskt stöd - och därmed utan ekonomiska och andra förpliktelser och beroenden. ● Redaktör: Sven Carlsson ● E-post: info@lindekultur.se ● Telefon: 070-544 62 32 ● Läs mer om redaktören >>

...