Mellan dröm och verklighet - en sömnlös kabaré på Stadras scen i Nora


Magnus Wetterholm.


21 OKTOBER 2024


Mellan dröm och verklighet - en sömnlös kabaré på Stadras scen i Nora


För fjärde året i rad ger Stadra Teater en produktion på sin lilla förtjusande scen i Nora, Teaterfoajén, där man får vara med om de riktigt nära upplevelserna. "MELLAN DRÖM OCH VERKLIGHET" – en sömnlös kabaré har premiär lördagen 9 november och spelas fram till 5 december.


Föreställningen är en berättelse som utspelar sig en natt, då sömnen lyser med sin frånvaro och då istället minnen från förr gör sig gällande. Detta i kombination med drygt tio sånger som blir en viktig del i berättandet. När handlingen på ett plan handlar om att inte kunna sova så finns där en djupare frågeställning – vad är det denna natt som gör att mannen inte kan få sova.


Precis som i den förra produktionen SNYGGA SÅNGER, blir sångerna i Mellan dröm och verklighet en viktig del av berättandet. Här finns med allt från Gunnar Wiklund till Michel Legrand, Östen Warnerbring till Christina Kjellson till Michelle Pfeiffer.


"I den alltför osäkra värld som idag är förhärskande vill vi med föreställningen MELLAN DRÖM OCH VERKLIGHET skänka hopp och tröst, skapa visioner och drömmar", skriver Stadra Teater i ett pressmeddelande: Därav har förställningen fått ett vänligt och humoristiskt tilltal. Inspirationskällor är bland annat Staffan Westerberg och Beppe Wolgers. Och därför finns även ett stort antal gosedjur med på scenen som stundtals även är med och agerar.


På scenen medverkar Stadra Teaters motor och drivkraft skådespelaren Magnus Wetterholm samt pianisten Matts Norman, som även medverkat som musiker i Snygga sånger och i Stadras Lars Forssell-föreställning. För regin och som ”vän i salongen” finns Rune Jakobsson som medverkat i alla Stadras sommarproduktioner sedan 2007 och som under andra delar av året driver och arbetar med Teater DaCapo från Uppsala.