Sommarens utställningar på Frövifors Pappersbruksmuseum förlängs

25 SEPTEMBER 2024

Sommarens utställningar på Frövifors Pappersbruksmuseum förlängs


Frövifors Pappersbruksmuseum förlänger sitt öppethållande under hela oktober. Detta innebär att utställningarna Magisk vikning och poetiska klipp och Frövi poesi kommer att visas ytterligare en månad! Mellan den 1-31 oktober har museet öppet måndag-fredag kl 10-16.




..........................................


Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.


I utställningen Magisk vikning & poetiska klipp samlas fem internationella konstnärer som visar magiska tids- och precisionskrävande verk. Tillsammans skapar de en intim och spännande atmosfär, där ljus och skuggor förstärker verkens spänning mellan det enkla materialet och det fantastiska hantverket. Genom att omsorgsfullt ta sig an ett ark papper, detta vardagens alldagliga föremål, skär och viker konstnärerna magiska och detaljrika ting, tecknar upp scener och befolkar världen med sagornas, naturens och det förflutnas invånare.




Att lära känna en ort genom att dikta. Det är något som Jimmy Alm, känd som kommunpoeten i Tranemo, arbetat med under en vistelse i Frövi.

Utställningen innehåller dikter skrivna av Jimmy Alm. Där finns också ett flertal poesimontage av högstadieelevers tankar om Frövi och en film om Jimmys arbete som är gjord av filmaren Niclas Lindahl, född och uppvuxen i Frövi.