Pia Zettergren ställer ut "underliga kärl" på Fellingsbro Konstateljé

Pia Zettergren ställer ut i Fellingsbro.


15 OKTOBER 2024

Pia Zettergren ställer ut "underliga kärl" på Fellingsbro Konstateljé


Pia Zettergren ställer ut "Underliga kärl möter rörliga bilder och stillsamma" på Fellingsbro Konstateljé 12-26 oktober. Pia Zettergren är en ler- och bildlekare med ateljè i Bredsjö Folkets hus där hon också bor.


Utställningen pågår mellan 12 – 26 oktober. Öppettider: torsdag 17/10 kl 16-19; lördag 19/10 kl 11-14; torsdag 24/10 kl 16-19; lördag 26/10 kl 11-14.


Pia Zettergren bygger, tummar, kavlar och klämmer olika slags kärl, skulpturer och andra föremål. Somt är bruksföremål, somt är till fägnad för sinnena - titta, känna, gnaga. Det mesta är till för både och. Bilderna är helt och hållet lek.


Genom livet har Pia genomgått ett antal kurser i keramik, kroki och akvarell. Under 2010-talet jobbade hon med dekorationsmålning både privat och offentligt. Sedan 2019 har Pia deltagit i Galleri Södra Hyttans sommarutställningar. Pia är utbildad på Örebro Konstskola och medlem i KKV i Örebro.


Fellingsbro Konstateljé är en kulturell mötesplats för konst, gemenskap och med plats för all slags kreativitet. I oktober visas utställningen "Underliga kärl möter rörliga bilder och stillsamma" med keramik och bild av Pia Zettergren: "I mina bilder är det bara lek. I lerleken växer ”fågel”-skulpturer fram som också är fungerande bruksföremål".


Fellingsbro Konstateljé är ett samarbete mellan fyra konstnärer som vill bedriva skapande- och utställningsverksamhet i och omkring Fellingsbro - Ida Rosén Branzell, Saxon Grant-Friberg, Pauline Bergström och Stina Evjan.