Lindesbergs Riksteaterförening: Romantisk hockey-komedi och teaterbuss till Örebro

Lindesbergs Riksteaterförenings kommande föreställningar.


16 OKTOBER 2024

Lindesbergs Riksteaterförening: Romantisk hockey-komedi och teaterbuss till Örebro


Torsdag 24 oktober kl 19:00 bjuder Lindesbergs Riksteaterförening in till "Hockeymorsa, hockeyfarsa" - en romantisk komedi på hal is i Lindesbergs Folkets hus i samarbete med ishockeyklubbarna Guldsmedshyttans SK, Lindlövens IF och Fellingsbro-Frövi IK. Lördag 9 november kl 19:00 ordnar Lindesbergs Riksteaterförening bussresa till "Kulturbärarna"- en humoristisk flermansmonolog med bara bärande roller på Hjalmar Bergman-teatern i Örebro i samarbete med Örebro Riksteaterförening.


Bergslagens Spektakelteaters föreställning "Flydda tider" - om den stora branden i Lindesberg - som skulle ha gett i november/december i Lindesbergs Folkets hus är framflyttad till 2025 av ett flertal anledningar.



Stina Nordberg och Philip Lithner. Foto: Sören Vilks


Torsdag 24 oktober kl 19:00:

"Hockeymorsa, hockeyfarsa" med Stina Nordberg och Philip Lithner


En romantisk komedi på hal is i Lindesbergs Folkets hus i samarbete med ishockeyklubbarna Guldsmedshyttans SK, Lindlövens IF och Fellingsbro-Frövi IK. Föreställningens längd: 2 timmar inklusive paus.


Tidiga morgnar i en kall ishall är kanske inte de bästa förutsättningarna för en spirande romans, men det är just på läktaren denna romantiska komedi utspelar sig. Björn och Frida, två rätt ensamma singelföräldrar, möts under barnens hockeyträning och blir förälskade. "Hockeymorsa, hockeyfarsa" är skriven av den kanadensiska dramatikern, filmförfattaren och regissören Michael Melski. Pjäsen blev utnämnd till "Top Ten Plays of The Year" i Kanada och har spelats flitigt i både Kanada och i USA. Föreställningen regisseras av Dennis Sandin.


Philip Lithner är utbildad vid Teaterhögskolan i Luleå och har bland annat arbetat på Malmö Stadsteater, Dramaten, Shakespearfabriken och Masthuggsteatern. Philip har medverkat i en mängd filmer och tv-serier och är just nu aktuell i Norrbottensteatern uppsättning av Fanny och Alexander.


Stina Nordberg är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö och har tidigare synts som skådespelare på bland annat Kulturhuset Stadsteatern, Uppsala stadsteater och Romateatern. Hon medverkade i Riksteaterns föreställning "Åååå snälla följ mig".




Andreas T Olsson. Foto: Mats Bäcker


Lördag 9 november kl 19:00:
"Kulturbärarna" av och med Andreas T Olsson


En humoristisk flermansmonolog med bara bärande roller på Hjalmar Bergman-teatern i Örebro i samarbete med Örebro Riksteaterförening. Bussresa tur och retur Lindesbergs Resecentrum-Örebro. Föreställningens längd: 1 tim 40 min.


Andreas T Olssons "Kulturbärarna" har hyllats av både publik och kritiker och nu åker den älskade garderobiären på Riksteaterturné över hela landet. Vad händer egentligen ute i garderoben under en pågående föreställning? Ett alldeles eget skådespel med en pratsjuk garderobiär som fördriver tiden genom att sy i lösa knappar i inlämnade jackor och svara i kvarglömda mobiltelefoner. I garderoben visar det sig hänga en hel folksamling av kulturbärare, som nu kommer till liv.


"Kulturbärarna" började på SVT som tv-film under pandemin 2020, fick sedan nytt liv på Oscarsteatern med premiär i november 2022. Sedan dess har den spelats på Lorensbergsteatern, Södra teatern och Dramaten.


Andreas T Olsson tillhör Dramatens fasta ensemble, men underhåller sin egen melankomiska ton också på andra scener. Under 2024 har han satt upp revyn Anakronisterna ihop med Per Andersson och Claes Eriksson och skrivit en ny version av Ett resande teatersällskap för Eva Rydberg. Har just tillträtt tjänsten som konstnärlig ledare för Soppteatern.



Bussresa tur och retur från Lindesberg Resecentrum kl 17.30:

  • Scenpass och ordinarie: 100 kr; Ungdom upp till 26 år: 70 kr
  • Inger Sandström tar emot bokning av plats i buss: 070-5177533

Biljetter till föreställningen:

  • Främje parkett rad 8 Ordinarie: 330 kr; Scenpass: 250 kr; Student -ungdom upp till 26 år: 130 kr
  • Bakre parkett rad 9 och 10: Ordinarie: 300 kr; Scenpass: 220 kr; Student ungdom upp till 26 år: 130 kr;
  • Behov av rullstolsplats ring Marie Wallberg: 0761075617



Lindesbergs Riksteaterförening, som är en del av Riksteatern, är en ideell kulturförening som köper in och arrangerar teater- och andra kulturprogram i Lindesbergs kommun. Riksteatern har 40.000 medlemmar i Sverige och 230 lokala teaterföreningar.