Lindesbergs Fotoklubb: Elisabeth Tegelmark vann månadstävlingen


Foto: Elisabeth Tegelmark - vinnare månadens bild oktober 2024 med motto: Dokumentärbild tagen år 2024


14 OKTOBER 2024


Lindesbergs Fotoklubb: Elisabeth Tegelmark vann månadstävlingen


Lindesbergs Fotoklubb - mötesplatsen för fotointresserade i Lindesberg och Bergslagen - har hållit månadsmöte i Sandströms som fortfarande är klubbens klubblokal. Efter bildvisningar avgjordes månadstävlingen med Elisabeth Tegelmark som vinnare.


Fotoklubbens månadstävling avgjordes med mottot dokumentärbild tagen år 2024. I sista stund hade det kommit in många bidrag och det troddes bli väldigt jämnt men det visade sig att Elisabeth Tegelmarks bild från en skidtävling vann, där nyfikenheten på vad som åskådarna tittade på lyfte bilden.


På nästa månadsmöte (14 november) har Lindesbergs Fotoklubb en gästföreläsning om gatufotografi med Lars Hedberg från Västerås (Aros FK).



Program för hösten 2024


  • 31:e oktober Arbetsmöte.
  • 14:e november Månadsmöte. Bilder/bildspel önskas.
  • 28:e november Arbetsmöte.
  • 12:e december Julmöte. Bilder/bildspel önskas.

............................................

15 SEPTEMBER 2024

Gunnar Nilsson vann höstens första månadstävling i Lindesbergs Fotoklubb


Lindesbergs Fotoklubb har hållit höstens första månadsmöte med planering för hösten, bildvisningar och månadstävling på temat "abstrakt" som hade lockat 30 bidrag varav Gunnar Nilssons bild röstades fram som vinnare.


Första höstmötet (12 september) inledde med lite planeringsförslag för hösten. Därefter blev det bildvisningar från vårens utflykt till Norberg, Ängelsberg och Hälleskogsbrännan.



..........................................


Foto: Gunnar Nilsson, Vinnare månadens bild september 2024, Motto: Abstrakt


Månadstävlingen hade 30 bidrag varav två fick samma antal röster med en avgörande omröstning där Gunnar Nilssons bild från södra Island vann. Det lustiga ljusfenomenet med bubblorna i vattnet hade bara varat i några sekunder. Tittar man noga syns den mörka konturen av fotografen i bubblorna.


Oktober månadstävling blir under mottot Dokumentärbild 2024.