Svenska Kammarorkestern med Martin Fröst ger konsert i Ramsbergs kyrka

4 JULI 2024

Svenska Kammarorkestern med Martin Fröst ger konsert i Ramsbergs kyrka


Fredag 13 september kl 18:00 ger Svenska Kammarorkestern, med Martin Fröst som dirigent, konsert i Ramsbergs kyrka. "Nu har vi släppt biljetter till konserten", meddelar Kultur- och fritidsenheten i Lindesbergs kommun som arrangerar konserten.


Svenska Kammarorkestern bildades 1995 i Örebro med ambitionen att bli just Sveriges bästa. Sedan 2004 har orkestern regelbundet turnerat världen över med hyllande recensioner med sig hem i bagaget. Listan över platser de har spelat på kan göras lång: Japan, USA, Storbritannien, Tyskland, Österrike och Frankrike är bara några av dem. Och scenerna har varit några av de mest kända som BBC Proms i London, Lincoln Center och Salzburg International Festival.


Denna gång spelar Svenska Kammarorkestern i Ramsbergs kyrka - en av Lindesbergs kommuns största kyrkor. 1790 stod Ramsbergs kyrka klar och den vita kyrkan tronar mitt i byn med församlingsgård och en gammal kyrkogård på andra sidan vägen.


Konsertprogrammet består av: Dansvit med Martin Fröst som solist; Beethoven Ouvertyr till Coriolanus; Kodaly Danser från Galanta.


För mer information och biljetter till konserten >>



Martin Fröst - dirigent och solist när Svenska Kammarorkestern kommer till Ramsbergs kyrka.