Minifestival i Svalbo med jazz, folkmusik, ballader och kanske lite opera

Cheryl Peterson och Gordon Nicol - direkt från New York till Svalbo.

9 JULI 2024

Minifestival i Svalbo med jazz, folkmusik, ballader och kanske lite opera


Torsdag 25 juli kl 18:30 bjuder Svalbo Café in till minifestival - en liten musikfestival med en blandning av musik som passar de flesta smaker: Cheryl & Gordon från New York bjuder på jazzstandards, KORP framför folkmusik och medeltida ballader, Englamarksorkestern bjuder på jazz och kanske lite opera.


"Det blir ingen konsert i traditionell betydelse utan mer en minifestival med möjlighet att gå runt, lyssna, fika, prata med varandra, köpa en macka eller nåt annat ätbart", enligt inbjudan.


Moa Rudebert på Svalbo Keramik förklarar hur det kommer sig att det blir en festival i Svalbo:


"En gammal kompis (Cheryl Peterson) dök upp efter 50 år (vi var nästan bara barn när vi hängde tillsammans). Hon visar sig vara en superduktig sångerska och gift med en fantastisk gitrarrist (Gordon Nicol). Jag bjöd hit henne - och både hennes bror och syster hänger med med sina olika konstellationer. Mia på Svalbo Café ställer upp med scen och förtäring"

Program: Minifestival på Svalbo Café

Torsdag 25 juli kl 18:30. Insläpp från kl.18.00.

Kl 18.30: Cheryl & Gordon: "Songs we love"
Direkt från New York kommer sångerskan Cheryl Peterson och den fantastiska gitarristen Gordon Nicol som kommer att framföra låtar av bland annat Joni Mitchell, Daniel Levy, Jackson Brown samt älskade jazzstandards. Cheryl och Gordon är baserade i New York och har jobbat som professionella musiker i USA.


Kl 19.30: Folkmusikduon KORP
Karen Petersen och Gunnar Nordlinder framför folkmusik och medeltida ballader.

Kl 20.30: Englamarksorkestern
Mark Petersen, Bo Skuba och Stellan Ljung bjuder på jazz, lite Cornelis Vreeswijk och kanske lite opera!

Senare på kvällen jammar alla tillsammans! Ta gärna med egna instrument). Festivalen är utomhus så klä er efter väder (regnskydd finns). Finns möjlighet att köpa mackor och hamburgare på caféet. Förbeställ gärna!

Biljetter: 250 kr (fika med kaka ingår). Anmälan och kontakt: tfn. 070-566 35 60, svalbokeramik@gmail.com