Daniel Gardebrandt ställer ut på Gallerirum i Stripabryggeriet

Daniel Gardebrandt

3 JULI 2024

Daniel Gardebrandt ställer ut på Gallerirum i Stripabryggeriet


Fredag 5 juli kl 14-20 har Daniel Gardebrandt vernissage på sin måleri-utställning "2-love, set match" på Gallerirum i Stripabryggeriet (Stripa gruvmiljö i Guldsmedshyttan). Utställningen visas fredagar och lördagar kl 14-20 till och med 27 juli.


Måleri-utställningen "2 - love, set match" har utvecklats, utformats och målats i Stripa för att medverka under bachelorutställningen vid universitetfakulteten Fine arts slututställning i Bergen, Norge, där Daniel Gardebrandt avslutat sin utbildning.


"Utställningen har konstruerats genom geometriska sammanställningar, via en handfull målerier, med idrotten som tematik. Där sporten kan stå som öppen dialog med betraktarna, där den får stå som allmänmänsklig associationspunkt", förklarar Daniel Gardebrandt som efter flera år i Norge flyttat till Bergslagen där han nu är verksam som konstnärlig målare.


Daniel Gardebrandt är född och uppvuxen i Vänersborg. Efter gymnasiet gick han utbildning i klassisk animation i Fellingsbro. Efter några år i Örebro arbetade han som bildlärare i Vänersborg. En längtan efter att ytterligare fördjupa kunskaperna i måleri fick honom att gå vidare och utbilda sig vid Dômen konstskola i Göteborg.


Läs mer om Daniel Gardebrandt >>Utställningen har konstruerats genom geometriska sammanställningar, via en handfull målerier, med idrotten som tematik.