Dags för sommarens andra konstutställning på Perssons Magasin i Västra Löa


Nu är det dags för Annica Delfos och Petra Genemans att ställa ut i Perssons Magasin.

4 JULI 2024

Dags för sommarens andra konstutställning på Perssons Magasin i Västra Löa


Lördag 6 julki kl 11-16 är det vernissage för sommarens andra konstutställning på Perssons Magasin i Västra Löa. Den här gången är det två konstnärer från Nederländerna som ställer ut - Annica Delfos (oljemålningar) och Petra Genemans (keramik). Utställningen "Naturen Ser Oss" pågår fram till och med 25 juli.


Annica och Petras sommarutställning 2024 i Perssons Magasin är 25-årsjubileum av deras vänskap. De träffades när de gick på keramik-utbildningen i Gouda. De är inte födda i Nederländerna, vilket gav dem redan tidigt ett speciellt band.


Petra Genemans är född i Sydafrika, man kan säga att hon föddes med lera i händerna. Genom åren har hennes nyfikenhet i materialet bara ökat, hennes stora ateljé är fylld med skulpturer och objekt. Petra drejar och bygger med leran, formar och förändrar tills hon har hittat harmoni, balansen och uttrycket som hon vill förmedla . Till denna utställning har hon låtit sig inspireras av titeln de valde - Naturen Ser Oss.


Annica Delfos gick från keramik till oljemålning för tio år sedan. Det här är tredje gången som hon har sin sommarutställning i Perssons Magasins galleri. Annica är född i Hällefors och skogen har jämt fascinerat henne. Den lugnar, skrämmer och väcker nyfikenhet; Vad ser mossan?, Hur upplever träden ljuset?


Till sommarens utställning har Petra och Annica arbetat tillsammans, den här utställningen är mer än två konstnärer som delar en lokal. Resultatet är en gemensam historia med egna verk inspirerade av varandra och med de gemensamma verken i serien "Naturen Ser Oss" i huvudrollen.På Perssons Magasin finns som vanligt mycket mer att titta på. För barnen finns Skattjakten som i år är en sagovandring som handlar om Ägge. På magasinet finns vackert hantverk från lokala hantverkare.

Matkällaren är fylld med lokalt mathantverk, Loppis är utökat med både yta och utbud. I kaféet serveras lättare luncher, hembakat fika och ”En Fårtacka glass”. Trädgården som är härligt vildvuxen är öppen för den som vill ta en tur.


Nästa utställning: 27 juli-25 augusti ställer Elisabeth Billander och Jan Dahlberg ut "Vårt Bergslagen". De båda driver tillsammans Konst och Kulturföreningen Studio Kolingen i Riddarhyttan.


Läs mer om Perssons Magasin i Västra Löa >>