Målningar från Stripa gruva - årets sommarutställning i Galleri Konstrummet

Verk från Stripa gruva av Berit Berleus.

12 JUNI 2024

Målningar från Stripa gruva - årets sommarutställning i Galleri Konstrummet


Tisdag 18 juni kl 17-19 öppnas årets sommarutställning i Galleri Konstrummet på Lindesbergs Stadsbibliotek - "Vid Stripa gruva" med verk av Berit Berleus som tillhör ateljéföreningen Ateljehuset F2 i Örebro. Utställningen pågår 18 juni-13 augusti.

Berit Berleus är välkänd av många för hennes fina grafik av djur. Nu har hon vandrat runt i Stripa gruva under lång tid och hittat inspiration i de gamla byggnaderna på platsen. Den här gången blir det måleri.


Berit berättar: ”Jag har varit vid Stripa Gruvområde flera gånger under de senaste åren och även tagit en hel del bilder med min kamera. Det är en speciell känsla att vara vid Stripa Gruvområde och en alldeles särskild stämning som vilar över de gamla husen. Jag fann fotona som intressanta förlagor till några målningar men mina fotade bilder hade inte riktigt nått
fram dit jag ville men i målningarna kunde jag lägga till det som fattades. Det är fem målningar som jag nu visar i Konstrummet vid Lindesbergs bibliotek. De är gjorda under de tre senaste åren och alla målade i olja och tempera.”

...


Utställningen är öppen under bibliotekets bemannade öppettider - se bergslagsbibblan.se >>