"Lyckliga gatan" - årets sommarföreställning på Stadra Teater


"Lyckliga gatan" - här ska byggas för ljus och luft, för hygien, modernitet och för framtid.

16 JUNI 2024

"Lyckliga gatan" - årets sommarföreställning på Stadra Teater


Lördag 29 juni kl 15:00 har Stadra Teater premiär för årets sommarföreställning - "Lyckliga gatan". Det är en musikteater-föreställning om några människor med civilkurage, om rätten och möjligheten att få bo som de vill, om att få leva fullt ut. "Lyckliga gatan" spelas till och med 11 augusti.


Året är 1959, den där varma sommaren när världen var full av getingar. Sommaren då Ingemar Johansson blev världsmästare i boxning. Sedan länge lever 34ans innevånare i en bra gemenskap - ”oss grannar emellan”. Där finns Valerie, som innehar en tobaks- och tidningsaffär, där lever Konrad, anställd på klädaffären Wetterstrands herr och Waldemar journalist på Dagligt Allehanda. Där bor Astrid, lite kantstött av livet och obstinat på dumma karlar. Ensam uppfostrar hon dottern Beatrice efter förmåga. Här blir det liv i luckan när bomben slår ner, men än så länge vet inte mamma Astrid att dottern är med barn. Där i krokarna finns Benny, det är han som är den blivande pappan. I huset lever också Giovanni från Italien som har hamnat i Sverige för han vill ha jobb. Hans svenska är väl inte den bästa och därför blir det som det blir ibland.


Då Konrad vinner ”en herrans massa pengar” på stryktipset ställer han till med fest. I sommarnatten möts alla grannar över mat och vin. Allt är glädje innan katastrofen gör sig gällande. De får veta att stadens styrande nu slagit klubban i bordet för hela detta kvarter. Det är herrar som drivs av slogan om att här ska byggas för ljus och luft, för hygien, modernitet och för framtid. Och för att bilarna snabbt ska ta sig fram. Enligt den nya stadsplanen är 34an omodern, nu ska det nya in, det gamla ska rivas.


Grannarna vill inte finna sig i att skingras och att slängas ut. Snart bildar de en protestgrupp för att rädda gemenskapen, det som gör deras liv värt mer än allt annat. Det blir en kamp! Men det blir en kamp som kommer att förloras. Men minnet kommer att leva kvar, och vem vill inte sjunga med i sången Lyckliga gatan.


För mer information om och biljetter till Lyckliga gatan >>


ÖPPEN REPETITION för medlemmar i Stadras Vänner: Onsdag 19 juni kl 18.00 har Stadra Teater öppen repetition på Lyckliga gatan. "Välkommen att se hur vi jobbar och bli nyfiken på sommarens pjäs som har premiär 29 juni". Ring 0587-31 13 05 eller skicka till info@stadrateater.se för anmälan....

Fler föreställningar i sommar:

...


Onsdag 14 augusti kl 18:00

BÄNKEN - en familjeföreställning från 4 år


Albert har rymt från hemmet. Han får inte göra som han vill och alla bara tjatar. Dessutom känner han sig ensam, hans bästa vän dotterdottern Elsa har blivit bortrövad av två drakar. Hon finns nu på andra sidan Atlanten. Långt bort. Tänk om hon glömmer bort sin morfar? Bertil saknar sin hund. Det var hans bästa vän. Ludde var gammal och sjuk och hade ont, det var dags att dö, men det är ändå väldigt sorgligt när någon går bort. Två ensamma gubbar träffas på en bänk i en park. I sorg och ensamhet uppstår ett möte. För fantasin finns kvar och blir nu som en tröst när de leker att Albert blir en hund. Ludde är nu tillbaka och gör konster för Bertil igen. Vacker tass. Snurra höger, snurra vänster. Duktig vovve. Och slick på munnen. Ett samarbete mellan Teater DaCapo & Stadra Teater.


För mer information om och biljetter till Bänken >>


...


Lördag 17 augusti kl 15:00

ESTONIA 30 ÅR med Claes-Göran Wetterholm och gäster


De flesta i vårt land minns var de befann sig onsdagsmorgonen den 28 september 1994. Nyheten att en av de största katastroferna sedan Titanic hade inträffat på Östersjön skapade en sorg som svepte in med kraft. MS Estonia hade sjunkit och hundratals liv hade utplånats, få hade räddats. Stadra har som tradition att ge en föreställning med Claes-Göran Wetterholm. Ingen kan som vår ”Mr Titanic in the world” levandegöra skeenden på de stora haven och med mänskliga perspektiv som utgångspunkt. På scenen medverkar även överlevande och anförvanter. Vi utlovar en gastkramande upplevelse, en föreställning att minnas och en berättelse om en katastrof som aldrig vill sluta berättas.


För mer information om och biljetter till Estonia 30 år >>


...


För mer information om Stadra Teater >>