Konsert med musik och glädje när Piero och Fred gästar Thomas Lundkvist

Piero Sciotto, Fred Lane och Thomas Lundkvist.

16 JUNI 2024

Konsert med värme och glädje när Piero och Fred gästar Thomas Lundkvist


Lördag 13 juli kl 19:00 ger Piero Sciotto och Fred Lane en liten konsert hos Thomas Lundkvist - som har lovat att spela med dem en smula. Konserten ges i Östergården (Spannarboda) som bara kan ta in 30 personer. Publiken kan se fram emot en avspänd och varm afton - fylld med musik och glädje.


Piero Sciotto - sångare, skådespelare och författare som flyttade från sin hemstad Catania på Sicilien till Milano där han arbetade i många år med Nobelpristagaren Dario Fo och Franca Rame.


En gång fick Piero höra en skivinspelning där Fred Lane sjunger en sång om de skotska trupper som var med om att befria Sicilien från den tyska armén i slutet av andra världskriget. Då ordnade han några konserter i Italien åt Fred - och de har samarbetat sedan dess.


Piero Sciotto, bosatt i Italien, och Fred Lane, engelsman bosatt i Sverige sedan 1970, har spelat ihop i snart 40 år. När Piero kommer en kort sväng för att hälsa på i Spannarboda blir den konsert med sånger till gitarr och durspel från Sverige, Italien, Sicilien, Sardinien och de brittiska öarna.


Biljetter á 200 kr bokas direkt hos Thomas 0705 179610.