Blandad sommarmusik i Näsby Fellingsbro församlings kyrkor


Sommarmusik 2024 i Näsby Fellingsbro församling.
Foto: Daniel Öhrstedt på Sofie Norling och Calle Stenman

15 JUNI 2024

Blandad sommarmusik i Näsby Fellingsbro församlings kyrkor


Sommaren 2024 bjuder Näsby Fellingsbro församling in till sommarmusik i olika genrer varje torsdag kl 19:00 från 4 juli till 8 augusti Det blir lokalt och internationellt, klassiskt, jazz och folkmusik med start 4 juli i Spannarboda kyrka med Ström, Kleber och Serra.


Torsdag 4 juli kl 19.00 i Spannarboda kyrka: "Låtar du glömt att du behöver höra" med Ström, Kleber och Serra: "Vi bjuder på stämsång till piano, fiol, gitarr, och bas. En väl blandad mix av feelgood-låtar som du glömt bort att du behöver höra."


Torsdag 11 juli kl 19.00 i Spannarboda kyrka: Psalm i Jazzton - Freden med Sofie Norling (sång/piano/live-elektronik) och Calle Stenman (trumpet/gitarr): "En ljusglimt i mörkret om sommar, prövning och förtröstan. Inbjudande musik med mycket hjärta och närvaro. Psalmer i egna arrangemang och några evergreens samt original-kompositioner som för tankarna till nordisk jazz blandat med influenser från modern popmusik som ger texterna nytt ljus."


Torsdag 18 juli kl 19.00 i Näsby kyrka: Romantiska Rachmaninov - och Bach och Schumann med Kristin Malmborg (cello) och Asuka Nakamura (piano): "Bachs tredje gambasonat som är känd för att vara både vacker och originell får inleda den här konserten där ni också får höra Schumanns ”Fem stycken i folkton”. Vi avslutar med den tjusiga och romantiska cellosonaten av Rachmaninov".


Torsdag 25 juli kl 19.00 i Näsby kyrka: Bergslagens Kammarsymfoniker firar 50 år - en unik orkester som verkar i Bergslagen och dess närområden. "Med en klassisk repertoar, framstående instrumentalister, solister och dirigenter av högsta klass framför vi stora symfonier och andra orkesterverk. På vår repertoar står även kammarmusikaliska verk för mindre sättningar och samarbeten med olika körer runt omkring i landet. Denna kväll bjuder orkestern på ett varierat program."


Torsdag 1 augusti kl 19.00 i Spannarboda kyrka: Vokalgruppen Stiltje är vokalgruppen där fyra sångerskor med olika musikaliska bakgrunder möts och skapar ny musik med influenser från såväl folkmusik, körmusik, klassisk musik och populärmusik från världens alla hörn.


Torsdag 8 augusti kl 19.00 i Näsby kyrka: Musikaliska pärlor från 1700-talets Europa med Mimmie Grennäs (blockflöjter) och Lars Forslund, (mandolin och cembalino): Camerata Mandolino Classico framför musikaliska pärlor för blockflöjt, mandolin och cembalino av de stora mästarna från barock, rokoko och wienklassicism. Musik av Vivaldi, Telemann och familjen Bach med flera. Detta program blev oerhört uppskattat sommaren 2023 med stående ovationer och många extranummer.


...


Läs mer om Sommarmusiken 2024 i Näsby Fellingsbro församlingar >>